Gepubliceerd 31 mei 2023

WVLO op Circulair Friesland

Circulair Friesland houdt op donderdag 1 juni het ledenevent, met als thema Bestemming 2025. Tijdens het event, op de unieke locatie in Alde Leie, gaat de vereniging in op circulaire reisbestemmingen in Fryslân. Namens WVLO verzorgt Arry Verhage een workshop, in samenwerking met installatiebedrijf P. de Vries.

Tijdens het event draait het om de vraag: Wat wil Friesland in 2025 aan andere regio’s uit Nederland en Europa laten zien, als zij hier op bezoek komen om de circulaire transitie in deze regio te bekijken? De ledendag vindt plaats op de locatie Nije Leije in Alde Leie, een broedplaats voor natuurlijk ondernemen waar voedsel, bouw en beleving samen komen.

Negen pitches, waaronder WVLO

Meerdere leden presenteren pitches in negen werksessies. Die gaan over grote vraagstukken. Gezamenlijk vormt dit een beeld, waar de vereniging flinke stappen hoopt te zetten richting een Circulair Friesland in 2025. Het project wendbaar vakmanschap in lerende organisaties staat om 15:00 uur op het programma.

Inhoud WVLO-pitch

De hoofdvraag die tijdens deze pitch centraal staat, is: Hoe neem je je collega’s mee in de circulaire transitie? “Hoe kun jij de mensen in jouw organisatie uitdagen om mee te denken en mee te
bouwen aan de circulaire transities in jouw sector”, licht Verhage toe. “We gaan in op ondernemend leren
en lerend ondernemen, omdat we zien dat de samenwerking tussen bedrijven, scholen en overheden in de regio de ontwikkeling van circulair talent een enorme boost kan geven. Een lerende organisatie stimuleert!”

Andere bedrijven en organisaties die acte de présence geven, zijn onder andere Dokwurk, Royal HASkoningDHV, EKwadraat, Pottle, Gemeente Leeuwarden, Gemeente Súdwest-Fryslân, Firda en Opnieuw!.

Update 5 juni: Lees hier het verslag van de workshop:

WVLO-workshop op Circulair Friesland: eerst omdenken, dan oplossen

Deel dit bericht

Meer lezen?