Gepubliceerd 6 juni 2023

Proef ontbijtkoek uit retourbrood op WVLO-event

Op 8 juni is het zover! Ons event Beleef Wendbaar Vakmensschap. Na drie rondes tafelgesprekken waarin onderwijs, netwerken en bedrijfsleven hun zegje over WVLO doen, gaan we in de benen. Maar liefst tien projecten die de WVLO-aanpak naleven geven acte de présence. Iedere deelnemer aan het event wordt langs 3 à 4 stops geleid. Met op stop 8: ontbijtkoek gemaakt met broodpasta uit retourbrood.

Bakery Sweets Center startte in 2022 het project rondom de opwaardering van retourbrood. Samen met MBO Life Sciences, Hogeschool Van Hall Larenstein, Bakkerij Faber, European Bakery Innovation Centre en een aantal andere partners, gingen studenten aan de slag met de toepassing van versuikerde broodpasta uit retourbrood. Donderdag 8 juni laat Folkert Reitsema van Bakkerij Molkwar zien waar ‘zijn’ studenten mee bezig zijn: ontbijtkoek uit retourbrood!

Twee studenten van MBO Life Sciences / Food Innovation storten zich op dit project, waarbij het maken van een hoogwaardige ontbijtkoek met broodpasta als grondstof centraal staat. Een korte Q&A met Reitsema.

Hoe loopt het project?

“Best goed! Langzaam maar zeker komen we tot een goede koek. Het doel is mooi: het verminderen van voedselverspilling. Maar het gaat ook om het creëren van een acceptabele koek die aansluit bij de kwaliteit van ons assortiment.”

Wie neem je mee naar het WVLO-event?

“Dat is Lieuwe Hoekstra, een van de studenten. Ook Michel Schaafsma is aanwezig, als begeleider van de deelnemers aan het event.”

Wat wordt jullie boodschap?

“Dat je van retourbrood zeker een nieuw product kunt maken. Nu zijn we bezig met een naturel ontbijtkoek. Pas als deze goed is, gaan we verder met vullingen.”

Valt er nog iets te proeven?

“Ja zeker! De heren staan vroeg op om ’s ochtends verse ontbijtkoek te bakken.”

Kom je naar het event en ben je geïnteresseerd in dit project? Ga dan bij binnenkomst voor een blauw routekaartje.

Deel dit bericht

Meer lezen?