Event

Op donderdagmiddag 8 juni delen we met jou alles wat je wilt weten over de toekomstgerichte medewerker: de wendbare vakmens!

Meld je direct gratis aan!

Hoe word je wendbaar?

Hoe speel je als bedrijf en opleider sneller in op veranderingen? Hoe vergroot je de wendbaarheid van medewerkers en studenten? En hoe kom je in deze tijd aan voldoende opgeleide medewerkers? Het programma Wendbaar Vakmanschap in Lerende Organisaties (WVLO) deed de afgelopen vier jaar meerdere projecten en onderzoeken op dit vlak. Met succes. De bevindingen, lessen en adviezen voor de toekomst hoor je op het event Beleef Wendbaar Vakmensschap op 8 juni bij Aeres MBO Leeuwarden.

Tijdens het event Beleef Wendbaar Vakmensschap word je in 2 uurtjes bijgepraat over de highlights, do’s en don’ts binnen dit thema. De projecten die zijn opgezet vinden we terug in alle lagen van het bedrijfsleven en het onderwijs. Van grote concerns als FrieslandCampina en Vitens tot studentenopdrachten. De ‘WVLO-gedachte’ zette zelfs een compleet nieuwe manier van opleiden in gang, op Aeres MBO Leeuwarden.

Programma

Na een interactieve talkshow, met bedrijfsleven overheid en onderwijs samen aan tafel, gaan deelnemers in groepjes langs een aantal stops. Niet minder dan 10 concrete voorbeelden van succesvolle projecten staan klaar voor pitches in de voedingsmiddelenhal van Aeres MBO Leeuwarden. Van een veelbelovend studentenproject rondom de opwaardering van retourbrood (in samenwerking met Bakery Sweets Center) tot de praktische inzetbaarheid van de WVLO toolkit: een gereedschapskist met handige tools om veranderingen soepeler te laten verlopen.

Ga in gesprek met ondernemers die zich de WVLO-aanpak eigen maakten. Proef van producten die studenten maakten in opdracht van bedrijven. En luister naar het tomeloze enthousiasme van docenten die een nieuwe invulling geven aan de rol van docent. Tot slot geven we alvast een sneak preview van het vervolg van het project.

Daarom WVLO: toepasbaar in elke sector

Met name in sectoren waarin de ontwikkeling snel gaat, is behoefte aan personeel met het vermogen om zich aan te passen aan veranderende situaties. Maar om deze wendbare vakmensen te laten floreren, moet een organisatie in staat zijn om te leren. Het succes van de wendbare vakmens ligt namelijk óók bij de werkgever. Vandaar de combinatie van de twee termen binnen het initiatief dat kortweg WVLO wordt genoemd. Een initiatief dat is ontstaan in twee van de snelst ontwikkelende sectoren van Noord-Nederland: de water- en de foodsector. De visie, denkbeelden, ontwikkelingen en opbrengsten zijn in elke sector toepasbaar. Met diverse kennispartners zoals TNO en bedrijvennetwerken kijkt het initiatief naar duurzame inzetbaarheid van personeel, goed leiderschap en wendbaar vakmanschap.

Het programma WVLO wordt mede mogelijk gemaakt door financiële partners Versnellingsagenda Noordoost-Fryslân en het Regionaal Investeringsfonds MBO (RIF MBO).

Programma

Het programma voor 8 juni:

  • Start 14:30 uur met een terugblik op dit bijzondere project, door Arry Verhage.
  • Korte gesprekken in talkshowstijl met studenten, docenten, bedrijven en netwerken. Talkshowhost Koos Oosterhaven (Hogeschool Van Hall Larenstein) en tafeldame Goedele Geuskens (TNO).
  • Rondleiding door de Voedingsmiddelenhal, waar je in gesprek gaat met bedrijven, studenten en opleiders die WVLO succesvol implementeerden. Praten, proeven en inspiratie opdoen! Deelnemers worden verdeeld in tien groepen, die drie routes lopen. Denk alvast na over welke route bij jouw interesses aansluit: bedrijfsleven, opleiding of een beetje van beide.
  • Afsluiting met interactieve sessie: Wat betekent Wendbaar vakmensschap voor jou?
  • 16:30 uur: tijd voor een netwerkborrel.

De tafelgasten

De dagvoorzitters cq talkshowhosts gaan in drie rondes in gesprek met diverse tafelgasten. Met de nadruk op divers!

Ronde 1: in gesprek met docenten en studenten. MBO Life Sciences Food: docent Tsjollyn Kuperus en student Jelke Heeg. MBO Water, Aarde en Klimaat: docent Gerjan Scheper en student Melissa de Bruin.

Ronde 2: Esther Wouters van CIV Groen/Kennisbank Food en Anneke Post van Mobiliteitsnetwerk Noord-Nederland.

Ronde 3: Bart Hakbijl van Holiday Ice en Peter Kloosterman van Vitens. Daarnaast schuift er een deelnemer aan die een van de WVLO-trainingen heeft gevolgd.

De routes en stops

Bij ontvangst krijg je een van de drie onderstaande kaartjes. Route Geel, Groen of Blauw. Route geel is met name gericht op docenten/onderwijs. Route blauw is opgezet voor het bedrijfsleven. En ben je geïnteresseerd in zowel onderwijs als bedrijfsleven, dan kies je voor de groene route. Zie je meer interessante stops buiten ‘jouw’ kaartje? Dan is er tijdens de borrel nog volop gelegenheid om daar bij langs te gaan!

‘Met de wvlo-aanpak komen werknemers op een hoger niveau uit dan waarvoor ze zijn opgeleid’

Wijnand Verschuur, accountmanager Aeres MBO Leeuwarden en docent Leiderschapstraining

‘Breng onderwijs, studenten en bedrijfsleven samen in beweging. Dán ben je met de toekomst bezig’

Bart Hakbijl, directeur Operations bij Holiday Ice

‘De WVLO-aanpak maakt studenten veel zelfstandiger. Ze komen met verrassende oplossingen. Het bedrijfsleven is enthousiast!’

Gerjan Scheper, Coach Water Aarde Klimaat bij Aeres MBO Leeuwarden

Kom naar het event op 8 juni

Benieuwd hoe jij als bedrijf of opleider toekomstgerichter kunt werken? Kom dan op 8 juni naar Aeres MBO Leeuwarden.

Ja, ik ben erbij! Klik om te registreren