Een van de pareltjes waarin Wendbaar vakmanschap goed tot uiting komt is het broodpasta project van het Bakery Sweets Center. In samenwerking met Hogeschool van Hall Larenstein, Aeres MBO Leeuwarden en mbo-instelling Firda onderzoeken studenten hoe brood dat over blijft bij bakkerijen hergebruikt kan worden als ingrediënt in andere producten. Eerder is hierover al een artikel verschenen.
In het magazine van maart 2024 van de NOM (Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland) wordt verteld wat de status van dit project is en hoe de betrokken partijen nu verder willen opschalen. Het artikel is online te lezen op pagina 30-31.
22 juli, 2024
Studenten Wout de Beer en Michel Schaafsma van de opleiding Vakexpert voeding, kwaliteit en productontwikkeling hebben een innovatieve manier gevonden […]
17 juni, 2024
Op donderdag 30 mei kwamen zo’n 60 vertegenwoordigers uit bedrijfsleven en onderwijs samen op WaterCampus Leeuwarden voor het event: ‘Innovatie- […]
9 april, 2024
In het vakblad Voedingsindustrie van april 2024 is een artikel verschenen over het Nederlandse innovatieklimaat. Hierin vertellen projectleider WVLO Arry […]