Gepubliceerd 7 juni 2021

Webinar: Uitnodiging Bug Business

CIV Groen Food gaat op reguliere basis inspirerende online kennisevents voor mbo food docenten organiseren. Live webinars, die net een beetje sprankelender zijn. Telkens wordt één onderwerp uitgediept. Niet alleen de spreker komt kennis brengen, we vergroten ook onze kennis door onderlinge interactie. Deze keer gaat het over de mogelijkheden met insecten. We nodigen je uit voor het tweede kennisevent met Wicha Benus.

Bug Business
Op het terrein van insecten als voedsel gaan de ontwikkelingen nu hard. Sinds begin dit jaar is de gele meelworm al goedgekeurd door de EU voor menselijke consumptie. Andere insecten volgen naar verwachting snel. 

Elke foodprofessional, of het nu in de voedingsindustrie, de gezondheidszorg of horeca is, krijgt vroeg of laat met insecten te maken. Waarom zijn insecten een onderdeel van onze voedselketen in de toekomst? Om welke insecten gaat het en wat halen we daar aan voedingswaarde uit? Hoe zit het met voedselveiligheid en welke rollen in de voedselketen zijn mogelijk voor insecten? Gaan we echt sprinkhanen en gele meelwormen snacken? Welke scenario’s zijn mogelijk? 

Wicha Benus neemt je mee in de wereld van de mogelijkheden van insecten. Wicha is kennismakelaar eiwittentransitie Regio Foodvalley en weet alles van de insecten business.

Meld je aan!

Datum: Donderdag 17 juni 2021
Tijd: Vanaf 14.45 inloop, start om 15.00 uur tot 16.00 uur
Locatie: Digitaal, je krijgt een inloglink vlak voor het event

 

Bronnen verzamelen
Een kennisevent. Dat betekent dat er meer gebeurt dan alleen kennis en inspiratie opdoen. In de voorbereiding van dit event gaan we onze kennis al bij elkaar leggen. Welke kennis over insecten heb je al en gebruik je al in je onderwijs? Mail ons je links naar bronnen.

De bronnen die jullie aanleveren verzamelen we op www.kennisbankfood.nl. Daar vind je de beste en leukste openbaar beschikbare online bronnen voor mbo food onderwijs. Zo werken we samen aan foodonderwijs dat klaar is voor de toekomst.

Deel dit bericht

Meer lezen?