Gepubliceerd 12 mei 2021

Webinar – Hoe kweek je wendbare vakmensen?

Groene samenwerking in Leven Lang Ontwikkelen

31 mei, 13.00 – 14.30 uur – Hoe kweek je wendbare vakmensen?

Het programma is bekend van het tweede webinar over Leven Lang Ontwikkelen in het groene domein. Op 31 mei gaan we in op de wendbare vakmens.

Over wie hebben we het eigenlijk? Wanneer ben je een wendbaar vakmens? Welk gedrag laat je dan zien? CIV Groen, het Versnellingsprogramma Arbeidsmarkt en het programma Wendbaar Vakmanschap in Lerende organisaties gaan graag met u in gesprek: hoe raak je de juiste snaar als school, praktijkclusters, meetingpoint of hotspot? Hoe zorg je voor de juiste voedingsbodem?

>> Direct aanmelden

We belichten dit onderwerp op 31 mei vanuit drie invalshoeken:

Wilma Daams van FNV – LLO vanuit het perspectief van de werknemer
Een leven lang ontwikkelen betekent voor iedereen iets anders. Maar als je met je voeten in de klei staat, de hele dag zwaar werkt in de vleesindustrie en/of 8 uur per dag in een broodfabriek staat, is het nog niet zo eenvoudig om een opleiding te doen of een webinar bij te wonen. Wat zijn succesfactoren om mensen op alle niveaus in staat te stellen zich een leven lang te ontwikkelen?

Goedele Geuskens van TNO – Wendbare vakmensen’, wat zijn dat eigenlijk?
Naast vakinhoudelijke vaardigheden is het voor toekomstbestendige medewerkers in toenemende mate belangrijk om aan skills-ontwikkeling te doen. Het project Wendbaar Vakmanschap in Lerende Organisaties brengt werknemers deze skills bij door training on the job. Wat kan het onderwijs hier van leren?

Liesbeth van de Vegt van S-BB – Wat vraagt het concept van Wendbare Vakmensen van onderwijspartners?
Hoe kan S-BB helpen bij het flexibiliseren van de (stukjes van) opleidingen en meedenken in het opbouw van programma’s tot diploma’s?  Welke kansen er liggen binnen de huidige structuren, dossiers en certificaten?

>> Bekijk het hele programma en meld je aan

We beloven u geen kant-en-klare oplossingen, wel een interactieve dialoog over kansen, mogelijkheden en good practices.

Het webinar is vooral bedoeld voor scholingsconsulenten, cursuscoördinatoren, accountmanagers, onderwijsontwikkelaars publiek én privaat, beleidsspecialisten arbeid & onderwijs en andere geïnteresseerden.

Terugblik 
Het eerste webinar Leven Lang Ontwikkelen ging over scholingsaanbod. 

>> Bekijk alle opbrengsten van dit webinar

Deel dit bericht

Meer lezen?