Gepubliceerd 25 januari 2023

Video – Dokwurk X Fortuin: samen werken aan werk

Een bijzondere editie in de WVLO-filmreeks. Ons team ging langs bij Dokwurk en Fortuin. Sociaal ontwikkelbedrijf Dokwurk leidt mensen op voor een baan in onder andere de bakkerij- en zoetwarensector. Ze worden klaargestoomd in het eigen bedrijf, of gaan aan de slag bij een externe partij. Zoals pepermuntspecialist Fortuin Dockum BV.

https://vimeo.com/792721012

Patricia Schiphorst, HR-manager bij Dokwurk, vertelt over het sociaal ontwikkelbedrijf. “Mensen die niet op eigen kracht een baan kunnen vinden, helpen we met het krijgen van vertrouwen in zichzelf en werkplezier. We kijken heel erg naar wat iemand in huis heeft, wat iemand al heeft gedaan en waar de belangstelling ligt. Iedereen heeft talent en iedereen kan met dat talent een baan vinden.

Rommie Kempenaar werkt vanuit Dokwurk bij de pepermuntspecialist even verderop op het Dokkumer industrieterrein. Ze vertelt over haar activiteiten, haar fijne band met de collega’s en de goede sfeer in de productie. Jobcoach Annet Kuipers en bedrijfsleider Marcel Hanewald zijn het er over eens: “Dit is echt een succesverhaal. Het lijkt een hele uitdaging. Maar ga die uitdaging vooral aan, want je krijgt er heel mooie dingen voor terug.”

Deel dit bericht

Meer lezen?