Groenpact ging langs bij Vitens en maakte een podcast over Wendbaar vakmanschap in lerende organisaties. Het proces van het maken van drinkwater is niet veel anders dan de productie van andere levensmiddelen en dranken. Vitens kent dan ook dezelfde uitdagingen als de foodsector: hoe werven en scholen we instromers? En hoe houden we onze huidige medewerkers up to date en gemotiveerd?
Marije de Jonge gaat in gesprek met Klaas Jensma (procestechnicus bij Vitens en deelnemer van het Wendbaar Vakmensschap programma), Simon Feersma Hoekstra, zijn docent en coach levensmiddelentechnologie bij MBO Life sciences en Goedele Geuskens, onderzoeker bij TNO. Ze vertellen wat wendbaar vakmanschap is en hoe je dit kunt ontwikkelen.
Luister hier de hele aflevering van Groenpraat terug:
23 juni, 2023
‘Een heel andere manier van werken’ Een kijkje in de keuken van een ander is altijd een goed idee. En […]
22 juni, 2023
Hoe versterk je het wendbaar vakmanschap van medewerkers en studenten? Met het project Wendbaar vakmanschap in lerende organisaties draaiden we […]
Student én medewerker zelfstandig aan de slag Een online bieb vol innovatieve kennis voor mbo-studenten en medewerkers in food. De […]