Gepubliceerd 28 april 2021

Het creëren van een lerende en innovatieve organisatie presentatie

Donderdag 22 april werd tijdens het SER-festival ‘Ontwikkeling Telt!’ een presentatie gegeven over het model voor Lerende en Innovatie Organisaties door Linda Koopmans, onderzoeker bij TNO.

Linda vertelde over het belang van het ondersteunen en stimuleren van leren en innoveren van werkenden in organisaties. Om meer inzicht te krijgen in het bevorderen van lerend en innovatief gedrag heeft TNO daarom een model ontwikkeld, waarin de belangrijkste stimulerende factoren voor (informeel) leren en (sociale) innovatie zijn opgenomen. Dit model is gebaseerd op wetenschappelijke literatuur en laat zien hoe een organisatie vanuit verschillende “niveaus” leren en innoveren kan faciliteren en stimuleren.

Bertus Faber, docent MBO Life Sciences, schoof digitaal aan om het model vanuit praktijk van de WVLO-pilot bij Yellow Chips toe te lichten. De praktijkvoorbeelden van Yellow Chips en Bakery Sweet Center verduidelijkten het model voor de 120 kijkers.

Geïnteresseerd naar de presentatie? Deze vind je hier terug: Het creëren van een lerende en innovatieve organisatie: een theoretisch model en praktische aanpak

Deel dit bericht

Meer lezen?