De eerste lichting van de nieuwe Bakery Sweets Center Leiderschapstraining is in november van start gegaan. Tijdens de eerste workshop eind november draaide het om zelfinzicht en reflectie. Cursist Appie van der Veen is te spreken over de insteek van de workshops. “Ik krijg inzichten over wat goed leiderschap inhoudt.”
Van der Veen is werkzaam bij Royal Steensma BV, één van de bedrijven die als eersten aanhaakt bij de nieuwe training. Van der Veen laat weten blanco in de cursus te stappen. “Na de intake had ik een goed gevoel over de manier waarop we de cursus aanvliegen. Mijn eigen opleidingsvraag was of ik kon achterhalen of de leiderschapstechnieken in de loop der jaren zijn veranderd. De eerste workshop stond in het teken van wendbaar vakmanschap. Dat houdt in dat je meeverandert met de tijd. Als organisaties veranderen, moeten ook mensen kunnen meegaan in die verandering.
Daarnaast kregen mijn medecursisten en ik inzicht over wat iemand tot een goede leider maakt. Voor mij is dat iemand die zijn mensen in staat stelt om het werk in één keer goed te doen. Voor de volgende workshop in januari hoop ik te ontdekken wat de beste manier is om met elkaar te communiceren. Want communicatie is essentieel in alle facetten van het leven.”
De volgende workshop is op 14 januari. Ook daar brengen we weer verslag van uit.
Bron: https://bakerysweetscenter.nl/goed-leiderschap-vraagt-om-meebewegen-met-veranderingen/
22 juli, 2024
Studenten Wout de Beer en Michel Schaafsma van de opleiding Vakexpert voeding, kwaliteit en productontwikkeling hebben een innovatieve manier gevonden […]
17 juni, 2024
Op donderdag 30 mei kwamen zo’n 60 vertegenwoordigers uit bedrijfsleven en onderwijs samen op WaterCampus Leeuwarden voor het event: ‘Innovatie- […]
9 april, 2024
In het vakblad Voedingsindustrie van april 2024 is een artikel verschenen over het Nederlandse innovatieklimaat. Hierin vertellen projectleider WVLO Arry […]