Gepubliceerd 19 januari 2020

Even voorstellen: Esther Wouters

Esther Wouters is de nieuwe beheerder van de kennisbank.

In 2016 was ik al betrokken bij het opstarten van het project en het aanhaken van partners. En nu mag ik de kennisbank dan ook echt helpen vullen. Vanaf 1 januari van dit jaar ben ik beheerder van de Kennisbank Food & Feed, die ook onderdeel is van Wendbaar Vakmanschap in Lerende Organisaties.

Het is leuk om aan zoiets heel concreets bij te mogen dragen. Ik geloof er in dat mensen in deze tijd zelfstandig vorm moeten kunnen geven aan hun leerproces. Daarvoor moeten ze kennis kunnen vinden op het moment en op de manier die hen past. Het gaat dan over studenten maar ook over medewerkers in bedrijven. De kennisbank is een praktische uitwerking van dat idee.

Ik volg Hildegard de Jong op, die vorig jaar met veel passie is gestart met het inrichten van de kennisbank en het verzamelen van bronnen. Samen met experts uit het food onderwijs en bedrijfsleven en GroenKennisNet. ‘De bezoeker moet altijd in 3 klikken bij de bron zijn’ heb ik van Hildegard geleerd. Die houden we er in.

De wereld van voeding en groen is zo’n beetje mijn natuurlijke habitat. Ik werk al lange tijd regelmatig als projectleider in het groen, meestal ergens op het snijvlak van onderwijs en arbeidsmarkt. Eerder deed ik dat voor Aequor Services BV (daarvoor de SOLLT) en vanaf 2012 als ZZP-er vanuit mijn eigen bureau Mowlam.

Ik zie er naar uit om met experts uit het onderwijs en uit het bedrijfsleven een kennisbank neer te zetten die rijk gevuld is en waar je (in 3 klikken dus) altijd kunt vinden wat je zoekt. Én waar je interessante actuele kennis vindt, waarnaar je helemaal niet op zoek was en waarvan je misschien niet eens wist dat je het wilde weten.

Deel dit bericht

Meer lezen?