Gepubliceerd 6 juli 2020

Eerste groep AD-ers Van Hall Larenstein behalen diploma

De Associate Degree (AD) Voedingsmiddelentechnologie leidt deskundige medewerkers op die zich bezighouden met het product, het proces en de kwaliteit in de voedingsmiddelentechnologie. De opleiding is tot stand gekomen in samenwerking tussen bedrijfsleven (de HCA Noord Nederland) hbo (Van Hall Larenstein) en mbo (MBO Life Sciences), die gezamenlijk ook Wendbaar Vakmanschap en het Bakery Sweets Centrum hebben geïnitieerd.

In september 2017 startte de eerste groep studenten aan de opleiding. Inmiddels is groei te zien, zo startten in 2018 vijf studenten en in 2019 negen studenten aan deze opleiding op HBO niveau. Ook voor het nieuwe schooljaar hebben zich weer een significant aantal studenten aangemeld voor de AD-opleiding aan van hall larenstein in Leeuwarden en Velp.

In totaal vier studenten uit de eerste twee groepen hebben aan de voorwaarden voor diplomering voldaan en ontvangen hun getuigschrift op 10 juli. Om dit te bereiken hebben de studenten in de afgelopen jaren elke 10 weken een project op zich genomen, dat moest leiden tot een aanbevelingen, verbeteringen of ontwikkelingen binnen het eigen bedrijf. De bedrijven waar de studenten werkzaam zijn, Ten Kate Vetten, Lamb Weston/Meijer, NMK Esbaco en Frisian Egg, hebben de studenten de gelegenheid gegeven zich te ontwikkelen en daarbij het voordeel ondervonden van werknemers die groeien in hun functie en door hun inbreng het bedrijf een meer lerende organisatie maken.

De studenten: Sanne McMurter, Jildert van der Woud, Femke van der Harst en Anne-Margreet Busker hebben daarmee een prachtig staaltje wendbaar vakmanschap laten zien.

Gefeliciteerd met het behalen van dit resultaat!

Deel dit bericht

Meer lezen?