Gepubliceerd 10 mei 2023

De wendbare vakmens is goud waard: Beleef Wendbaar Vakmensschap op 8 juni

Als werkgever mag je in handen knijpen wanneer je personeel meebeweegt met de ontwikkelingen en ambities van jouw bedrijf. Deze wendbare vakmensen zijn dé werknemers van de toekomst. Hoe verkrijg je deze medewerkers en hoe leid je ze op? Ontdek het op het event Beleef Wendbaar Vakmensschap op 8 juni bij Aeres MBO Leeuwarden.

Hoe speel je als bedrijf en opleider sneller in op veranderingen? Hoe vergroot je de wendbaarheid van medewerkers en studenten? En hoe kom je in deze tijd aan voldoende opgeleide medewerkers?Het programma Wendbaar Vakmanschap in Lerende Organisaties (WVLO) deed de afgelopen vier jaar meerdere projecten en onderzoeken op dit vlak. Met succes. De bevindingen, lessen en adviezen voor de toekomst hoor je op het event Beleef Wendbaar Vakmensschap op 8 juni bij Aeres MBO Leeuwarden.

Wendbaar in alle lagen

Tijdens het event Beleef Wendbaar Vakmensschap word je in 2 uurtjes bijgepraat over de highlights, do’s en don’ts binnen dit thema. De projecten die zijn opgezet vinden we terug in alle lagen van het bedrijfsleven en het onderwijs. Van grote concerns als FrieslandCampina en Vitens tot studentenopdrachten. De ‘WVLO-gedachte’ zette zelfs een compleet nieuwe manier van opleiden in gang, op Aeres MBO Leeuwarden.

Programma

Na een interactieve talkshow, met bedrijfsleven overheid en onderwijs samen aan tafel, gaan deelnemers in groepjes langs een aantal stops. Niet minder dan 10 concrete voorbeelden van succesvolle projecten staan klaar voor pitches in de voedingsmiddelenhal van Aeres MBO Leeuwarden. Van een veelbelovend studentenproject rondom de opwaardering van retourbrood (in samenwerking met Bakery Sweets Center) tot de praktische inzetbaarheid van de WVLO toolkit: een gereedschapskist met handige tools om veranderingen soepeler te laten verlopen.

Ga in gesprek met ondernemers die zich de WVLO-aanpak eigen maakten. Proef van producten die studenten maakten in opdracht van bedrijven. En luister naar het tomeloze enthousiasme van docenten die een nieuwe invulling geven aan de rol van docent. Tot slot geven we alvast een sneak preview van het vervolg van het project.

Wat anderen zeggen over WVLO

‘Met de wvlo-aanpak komen werknemers op een hoger niveau uit dan waarvoor ze zijn opgeleid’

– Wijnand Verschuur, accountmanager Aeres MBO Leeuwarden
over het WVLO-project verzorgd bij LambWeston

‘Breng onderwijs, studenten en bedrijfsleven samen in beweging. Dán ben je met de toekomst bezig.’

– Bart Hakbijl, directeur Operations bij Holiday Ice

‘Studenten hebben voor ons een product ontwikkeld met goede marktkansen.’

– Jan Craens, eigenaar Kaaslust en Meester Kaasmaker

‘De WVLO-aanpak maakt studenten veel zelfstandiger. Ze gaan zelf op zoek en komen met verrassende oplossingen. Het bedrijfsleven reageert erg enthousiast.’

– Gerjan Scheper, Coach Water Aarde en Klimaat bij Aeres MBO Leeuwarden

Kom naar het event op 8 juni

Benieuwd hoe jij als bedrijf of opleider toekomstgerichter kunt werken? Kom dan op 8 juni naar Aeres MBO Leeuwarden. Beleef Wendbaar Vakmensschap start om 14:30 uur en sluit omstreeks 16:30 uur met een netwerkborrel. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.wvlo.nl/event.

Daarom WVLO

Met name in sectoren waarin de ontwikkeling snel gaat, is behoefte aan personeel met het vermogen om zich aan te passen aan veranderende situaties. Maar om deze wendbare vakmensen te laten floreren, moet een organisatie in staat zijn om te leren. Het succes van de wendbare vakmens ligt namelijk óók bij de werkgever. Vandaar de combinatie van de twee termen binnen het initiatief dat kortweg WVLO wordt genoemd. Een initiatief dat is ontstaan in twee van de snelst ontwikkelende sectoren van Noord-Nederland: de water- en de foodsector. Met diverse kennispartners zoals TNO en bedrijvennetwerken kijkt het initiatief naar duurzame inzetbaarheid van personeel, goed leiderschap en wendbaar vakmanschap.

Het programma WVLO wordt mede mogelijk gemaakt door financiële partners Versnellingsagenda Noordoost-Fryslân en het Regionaal Investeringsfonds MBO (RIF MBO).

Deel dit bericht

Meer lezen?