Gepubliceerd 19 mei 2020

De Kennisbank Feed & Food zoekt hulp!

Doe mee en blijf bij in je vak

Door de maatregelen tegen verdere verspreiding van Covid-19 voltrekt zich een digitale revolutie in het onderwijs.

Dit is dan ook hét moment om samen te zorgen voor een goede online Kennisbank Food & Feed. Met kennisbronnen over de productie en consumptie van gezonde, veilige, duurzame voeding. Aangeleverd door het onderwijs en het bedrijfsleven. Waar je kennis over technologische en andere innovaties vindt. Bronnen die medewerkers en leerlingen zelfstandig kunnen bekijken. Een plek op internet waar alle ‘nep-informatie’ over voeding uitgefilterd is. Met bronnen die van experts uit de voeding een stempel hebben gekregen: dit is bruikbaar, dit klopt en het is actueel.

Met een kleine inzet van iedereen in foodbedrijven en -onderwijs kunnen we al voor de zomervakantie een mooie gevulde Kennisbank Food & Feed hebben. Zelf heb je er meteen ook iets aan om hieraan mee te werken: je krijgt allerlei innovatieve kennis onder ogen.

Leuk! Hoe werkt het?
Wordt actief in de werkomgeving van de Kennisbank Food en Feed in Teams. Daar staan verzamelde bronnen, rijp en groen, door elkaar. Je kunt daar grasduinen, bronnen aanbieden of bronnen beoordelen. Nieuwe bronnen zijn altijd welkom! Regelmatig wordt je gevraagd een bron te beoordelen binnen je vakgebied. Dat kost weinig tijd. Als er positieve reviews van een bron zijn, wordt deze definitief in de Kennisbank geplaatst. Stuur een mailtje naar Esther Wouters (e.wouters@mbolifesciences.nl) om mee te doen.

Samen werken we zo aan innovatief Food-onderwijs!

Deel dit bericht

Meer lezen?