Een online bieb vol innovatieve kennis voor mbo-studenten en medewerkers in food. De Kennisbankfood.nl is sinds kort ingebed in Groen Kennis Net (GKN). Dit zorgt ervoor dat de kennisbank steeds verder wordt gevuld met actuele bronnen. Handig voor medewerkers en studenten, maar ook voor docenten.
De Kennisbank Food blijft in ontwikkeling. Uit onderzoek bleek dat er meer gelaagdheid nodig is voor zelfstandig gebruik. Want als je als student iets leest of bekijkt waar basiskennis bij wordt verondersteld, waar kun je dan naar teruggrijpen?
Daarom is er nu een dossier met basiskennis over voedingsstoffen toegevoegd. Als mbo-studenten en werkenden bij het lezen, kijken en luisteren van de andere bronnen op Kennisbankfood.nl denken: ‘Aminozuren, hoe zat dat ook al weer?’, kunnen ze razendsnel basale informatie over eiwitten opzoeken. Hoe is een eiwit opgebouwd? Wat is een aminozuur? Hoe gedraagt eiwit zich in een proces? Waar is het goed voor in het lichaam? Je vindt in het basisdossier YouTube video’s, artikelen, podcasts links naar websites.
Na de zomer start weer een gebruikersonderzoek onder studenten. Heb je belangstelling om er ook mee aan de slag te gaan met je studenten, neem contact op met Esther Wouters, e.wouters@civ-groen.nl. Heb je relevante informatie dat perfect past binnen deze kennisbibliotheek? Stuur het in!
20 december, 2024
Het gaat goed met de Leiderschapstraining: leidinggeven aan wendbaar vakmanschap in lerende organisaties. Afgelopen jaar zijn maar liefst 24 deelnemers […]
6 december, 2024
Tijdens de Expeditie Leercultuur demo dag vertelde Arry Verhage, projectleider WVLO, dat Wendbaar vakmanschap niet alleen om techniek gaat, maar […]
5 december, 2024
Hoe blijf je als organisatie productief, innovatief en een aantrekkelijke werkgever? Hiervoor ontwikkelden we met TNO het groeimodel voor lerende […]