Gepubliceerd 8 oktober 2024

Werken en leren in de praktijk

Wendbare vakmensen leren vanuit en in de echte praktijk. Een goed voorbeeld hiervan is Talitha van der Weij. Eerste jaars student bij de opleiding Voeding en Kwaliteit niveau 4 van Aeres MBO Leeuwarden. Hier volgt ze een BBL-opleiding waar ze theorie combineert met de praktijk. Momenteel werkt en leert ze op de afdeling QA/QC Officers (Quality Assurance en Quality Control), bij Royal Steensma. Royal Steensma is een toonaangevend bedrijf in de voedingsindustrie. We spraken met haar over haar ervaringen, wat ze leert op haar werkplek én wat haar drijft in de voedingssector.

Overal een kijkje achter de schermen

Wat Talitha het leukst vindt aan haar leerwerkplek bij Royal Steensma is de veelzijdigheid van haar functie. “Ik kom overal in het bedrijf, omdat ik meewerk met de QA. Het is belangrijk dat ik begrijp wat er gebeurt binnen het bedrijf, dus ik krijg de kans om op verschillende afdelingen mee te draaien. Zo leer ik niet alleen meer over de processen, maar ook over de mensen met wie ik werk.”

Inzicht in voedselproductie

Talitha heeft in haar eerste maand veel geleerd over de productie van gekonfijte vruchten, het voornaamste product van het bedrijf. “Het werken met voedsel en weten hoe het in elkaar zit en hoe het werkt, vind ik echt het leukst,” zegt ze enthousiast.

Hoewel Talitha nog niet lang werkzaam is bij Royal Steensma, is ze dankbaar voor de hulp die ze krijgt. “Mijn collega’s zijn heel behulpzaam en ik krijg alle ondersteuning die ik nodig heb om mijn diploma te behalen.” De combinatie van leren en werken biedt haar een unieke kans om zowel professioneel als persoonlijk te groeien in de voedingssector. Met een glimlach sluit Talitha af: “Het werk is soms veel en druk, maar ik vind het ontzettend leuk en leer elke dag iets nieuws.”

Deel dit bericht

Meer lezen?