Een online bieb vol innovatieve kennis voor mbo-studenten en medewerkers in food. De Kennisbankfood.nl is sinds kort ingebed in Groen Kennis Net (GKN). Dit zorgt ervoor dat de kennisbank steeds verder wordt gevuld met actuele bronnen. Handig voor medewerkers en studenten, maar ook voor docenten.
De Kennisbank Food blijft in ontwikkeling. Uit onderzoek bleek dat er meer gelaagdheid nodig is voor zelfstandig gebruik. Want als je als student iets leest of bekijkt waar basiskennis bij wordt verondersteld, waar kun je dan naar teruggrijpen?
Daarom is er nu een dossier met basiskennis over voedingsstoffen toegevoegd. Als mbo-studenten en werkenden bij het lezen, kijken en luisteren van de andere bronnen op Kennisbankfood.nl denken: ‘Aminozuren, hoe zat dat ook al weer?’, kunnen ze razendsnel basale informatie over eiwitten opzoeken. Hoe is een eiwit opgebouwd? Wat is een aminozuur? Hoe gedraagt eiwit zich in een proces? Waar is het goed voor in het lichaam? Je vindt in het basisdossier YouTube video’s, artikelen, podcasts links naar websites.
Na de zomer start weer een gebruikersonderzoek onder studenten. Heb je belangstelling om er ook mee aan de slag te gaan met je studenten, neem contact op met Esther Wouters, e.wouters@civ-groen.nl. Heb je relevante informatie dat perfect past binnen deze kennisbibliotheek? Stuur het in!
8 oktober, 2024
Talitha van der Weij, een goed voorbeeld van het combineren van werken en leren in de voedingsindustrie.
20 september, 2024
Binnen WVLO gebruiken we het Groeimodel voor lerende en innovatieve organisaties om met bedrijven in gesprek te gaan over de […]
Het ontwikkelen van mensen is de sleutel tot succes in een snel veranderende samenleving en arbeidsmarkt. Wendbaar vakmanschap in lerende […]