Met de huidige energie- en duurzaamheidsvraagstukken zijn hun MBO Life Sciences-opleidingen actueler dan ooit, zeggen docent Alie de Boer en teamleider Edith Fernandes. Beiden voelen de duurzaamheidsmissie. ,”Wij willen onze studenten bijbrengen dat een druppeltje in de oceaan iets kan bijdragen aan het grotere geheel.”
Hoe groen is een bepaalde stad eigenlijk? Welke plantjes komen er in een bepaald gebied voor? Kunnen we van restproducten nieuwe voeding maken? Dit is zomaar een greep uit de vragen die MBO Life Sciences binnenkrijgt van bedrijven en organisaties. MBO Life Sciences is een samenwerkingsverband tussen het Friesland College en Aeres MBO Leeuwarden waar opleidingen op het gebied van voeding, laboratoriumonderzoek, water, milieu en techniek worden gecombineerd.
“De vraag vanuit het bedrijfsleven is groot”, vertelt Fernandes. “Bedrijven vinden het leuk om met jongeren om de tafel te zitten. Ze zitten met een vraagstuk waarvoor nog geen antwoord is. Samen zoeken naar een oplossing geeft verrijking voor zowel het bedrijf als de studenten.”
Dit artikel verscheen in NoordZ, tekst door Lydwine Huizinga.
Foto’s: Louise van den Broek
Het artikel is als download beschikbaar, klik hier (opent in pdf)
23 juni, 2023
‘Een heel andere manier van werken’ Een kijkje in de keuken van een ander is altijd een goed idee. En […]
22 juni, 2023
Hoe versterk je het wendbaar vakmanschap van medewerkers en studenten? Met het project Wendbaar vakmanschap in lerende organisaties draaiden we […]
Student én medewerker zelfstandig aan de slag Een online bieb vol innovatieve kennis voor mbo-studenten en medewerkers in food. De […]