Video

Een bijzondere editie in de WVLO-filmreeks. Ons team ging langs bij Dokwurk en Fortuin. Sociaal ontwikkelbedrijf Dokwurk leidt mensen op voor een baan in onder andere de bakkerij- en zoetwarensector. Ze worden klaargestoomd in het eigen bedrijf, of gaan aan de slag bij bijvoorbeeld pepermuntspecialist Fortuin Dockum BV. Daar heeft een team enthousiaste werknemers een eigen afdeling. Een mooi succesverhaal over deze groep zij-instromers.
Tijdens de cursus Leidinggeven (aan wendbaar vakmanschap in een veranderende organisatie) leer je wanneer je coacht, stuurt of delegeert. Eén van de resultaten na de cursus: “Iedere werknemer wordt op zijn manier, op zijn eigen niveau behandeld.” WVLO op locatie bij circulair bedrijf Opnieuw BV.
Bedrijfsopdrachten voor mbo-studenten.
Aan het woord: Bart Hakbijl, directeur Operations Holiday Ice en Jan Craens, eigenaar Kaaslust en Meester Kaasmaker over hun ervaringen met opdrachten uit hun bedrijf voor mbo-studenten.
De WVLO aanpak in het onderwijs. Docenten van MBO Life Sciences in Leeuwarden delen hun ervaring met de WVLO aanpak in hun onderwijs.
WVLO was bij LambWeston om te praten over samen opleiding ten behoeve van technologische innovaties in een lerende organisatie.
Aan het woord Auke Hietkamp, shift supervisor, Wijnand Verschuur, trainer WVLO en Martijn van der Heide, processing operator II.